ГоловнаСуспільствоВійна

Спостерігачі ОБСЄ побачили на Донбасі багато білоруських вантажівок

Збільшилася кількість вантажівок, які перетинають українсько-російський кордон в обох напрямках

Спостерігачі ОБСЄ побачили на Донбасі багато білоруських вантажівок
Фото: rbc.ua

Спостережна місія ОБСЄ, яка базується на російських прикордонних пунктах пропуску "Гуково" і "Донецьк" у Ростовській області, продовжує фіксувати вивезення вугілля з Донбасу в Росію і заявляє про збільшення кількості вантажівок з Білорусі на сході України.

Як сказано в тижневому звіті місії за період з 13 по 19 травня, за останній тиждень спостерігачі продовжують фіксувати збільшення кількості вантажівок, які перетинають українсько-російський кордон в обох напрямках.

"Спостережна місія продовжує стежити за самоскидами, які перевозять вугілля з Луганської області до Російської Федерації через прикордонний пункт пропуску "Гуково", - сказано в звіті.

Спостерігачі фіксують інтенсивний рух товарних вантажівок, які перетинають кордон на прикордонному пункті "Донецьк" в обох напрямках.

"Тоді, коли більшість вантажівок зареєстровані в Луганській області, у звітний період спостережна місія фіксує вантажівки, які зареєстровані в Білорусі і які також перетинали кордон", - наголошується у звіті.

За даними місії, кількість вантажівок з Білорусі збільшилася в порівнянні з попереднім тижнем. Зокрема, всього 26 таких вантажівок було помічено на прикордонному пункті "Донецьк".

Окремо зазначено, що місія спостерігала за бензовозами, які також перетинали кордон на обох пунктах пропуску. Ці вантажівки в основному мали на цистернах написи російською мовою "Пропан" і "Вогненебезпечно".

Раніше спостерігачі неодноразово заявляли про вивезення вугілля з Донбасу до Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram