ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві на Барбюса стався конфлікт між забудовником і місцевими жителями (оновлено)

На місці колишнього дитсадка намагаються побудувати висотку

У вівторок вранці на вулиці Барбюса, 28а у Києві стався конфлікт між представниками забудовника ТОВ "Житло-Буд", який збирається будувати висотку на місці зачиненого дитячого садка №84, та місцевими жителями. Про це повідомив у фейсбуці депутат Київради Ярослав Діденко.

"Тітушки побили людей, які захищають від забудови дитячий садок №84. О 7 ранку група тітушок, ламаючи жителів, спробувала затягти на територію садочка техніку", - повідомив він.

Місцеві жителі розповіли кореспондентові LB.ua, що організували цілодобове чергування біля дитсадка. Вранці забудовник напав на бабусь, які сиділи біля в'їзду на його територію і спробував завести будівельну техніку. Однак втрутилася міліція, і бабусі кажуть, що завантажили "цілий автобус тітушок".

Оновлення. Прес-служба столичної міліції повідомила, що Діденко збрехав і нікого на Барбюса не били, хоча конфлікт дійсно був. "За попередньою інформацією, інцидент виник через спробу забудовника завезти будівельну техніку на майданчик. Мешканці прилеглих будинків виступають проти забудови цієї території і організували цілодобове чергування. Вранці після появи представників забудовника та спецтехніки виник конфлікт", - заявила міліція.

Відправлені на місце міліціонери доставили до райуправління кількох чоловіків, які представляли будкомпанію. Після встановлення особи і отримання пояснень, їх відпустили.

Замовником будівництва на Барбюса, 28а є ТОВ "Будтехальянс ЛТД", генпідрядником - ТОВ "Житло-Буд".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram