ГоловнаСуспільствоЖиття

Затриманих учасників автопробігу в Криму відпустили

Ні адвокатів, ні родичів до затриманих не впускали

Після майже шестигодинного допиту в Залізничному РВВС Сімферополя всіх затриманих учасників автопробігу, присвяченого Дню пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу після двогодинної розмови відпустили. Про це повідомляє Крым.Реалии.

Самі активісти наразі не коментують своє затримання, вони спілкуються з родичами і друзями, які весь цей час чергували біля будівлі райвідділу.

Ні адвокатів, ні родичів до затриманих весь цей час не впускали, повідомили родичі затриманих.

Нагадаємо, в Сімферополі співробітники російських силових спецпідрозділів затримали учасників автопробігу, присвяченого Дню пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу, яких раніше заблокували автозаками на автостанції "Західна". Близько 60 людей відвезли в райвідділенні на вул. Павленка. Вже у відділенні поліції у затриманих учасників автопробігу почали знімати відбитки пальців.

18 травня - День пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу з Криму. У цей день в 1944 році в Середню Азію з півострова відправили перший ешелон кримських татар. Всього було депортовано понад 180 тисяч чоловік.

З нагоди цієї трагічної дати в мечетях Криму відбувся молебень, в кримському селищі вшановували пам'ять жертв депортації віршами.

Щороку в Криму з нагоди річниці Дня депортації відбувалися масові заходи, у тому числі траурний мітинг у центрі кримської столиці. Але після анексії півострова Росією в березні 2014 року проведення таких акцій у центрі Сімферополя заборонили. Цього року Меджліс кримськотатарського народу також отримав від місцевої влади відмову на проведення мітингу.

Російська влада Криму заявила, що буде проводити заходи з нагоди цієї дати в "новому форматі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram