ГоловнаСуспільствоЖиття

Дочка Чеботаря поскаржилася в міліцію на журналістів, порушили справу

Журналістів викликають на допити

Депутат від БПП Ольга Червакова повідомляє, що Обухівський райвідділ міліції порушив кримінальну справу за фактом "втручання в приватне життя" Варвари Чеботар - дочки екс-заступника голови МВС. Про це вона написала в Facebook.

"Обухівський райвідділ міліції порушив кримінальну справу за фактом "втручання в приватне життя" Варвари Чеботар. Це дочка одіозного заступника Авакова, біля будинку якої в селищі Лісниках було скоєно напад на знімальну групу телеканалу ZIK. Пані Чеботар звернулася в міліцію, яка порушила кримінальну справу", - зазначила Червакова.

"Журналістам почали приходити повістки. Їх викликають на допити, наразі - як свідків. Редакція в шоці. Навіть у часи Януковича за викриття махінацій чиновників проти журналістів не порушували кримінальних справ", - додала вона.

"Винесемо це питання на Комітет (з питань свободи слова та інформаційної політики). Треба з’ясувати, чи не є ця "привид втручання" тиском на журналістів і залякуванням редакції", - повідомила депутат.

Нагадаємо, наприкінці квітня біля будинку під Києвом, який, як пізніше з'ясувалося, належить дочці Сергія Чеботаря, напали на знімальну групу телеканалу ZIK. Як стверджують журналісти, нападниками виявилися зять Чеботря Олег Поліщук і його бізнес-партнер Сергій Гаврилко. Сам Чеботар тривалий час заперечував, що маєток належить його родині, але пізніше визнав, що будинок записаний на дочку.

Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Чеботар подав у відставку. Пізніше депутат від БПП Дмитро Добродомов повідомив, що Чеботаря призначили радником Авакова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram