ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Учнів з анульованими результатами ЗНО допустили до випускних іспитів

Однак такі учні не можуть бути нагороджені золотими або срібними медалями

Учнів з анульованими результатами ЗНО допустили до випускних іспитів
Архив
Фото: Макс Левин

Міністерство освіти і науки дозволило учням, результати яких за зовнішнім незалежним тестуванням було анульовано, складати випускні іспити для отримання шкільних атестатів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Згідно з ним, у зв'язку з тим, що певна кількість учнів допустила серйозні порушення при проходженні зовнішнього тестування з української мови та літератури і їх результати було анульовано, Міносвіти дозволило таким випускникам складати випускні іспити безпосередньо в школах.

Такі учні, в разі успішного складання іспитів, зможуть отримати атестат про повну загальну середню освіту, однак не можуть бути нагороджені золотими або срібними медалями і не зможуть цього року вступати до вищих навчальних закладів.

Нагадаємо, 23 125 учасників зовнішнього оцінювання з української мови та літератури не змогли його пройти на мінімально достатній бал.

У 2015 році оцінювання з української мови та літератури є обов'язковим для всіх випускників, а успішне його складання обов'язкове не тільки для охочих вступити до вишу, а й для отримання атестата про закінчення середньої освіти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram