ГоловнаСуспільствоВійна

Австралійські журналісти: провина за MH17 лежить на Путіні

Телеканал з Австралії провів розслідування по збитому "Боїнгу"

В ефірі програми "60 хвилин" на австралійському 9 телеканалі у неділю показали 20-хвилинне відео з розслідуванням про те, хто збив літак авіакомпанії Malaysia Airlines над Донецькою областю, під час якого журналісти дійшли висновку, що це зробили з російського "Бука".

Відео англійською мовою, є можливість включити російські субтитри.

Для початку австралійці взяли данні британської команди Bellingcat, які одними з перших відстежили російський "Бук", і з'їздили за цим маршрутом в Зугрес, Торез, Сніжне, на поле, звідки, швидше за все, була запущена ракета з "Бука", Луганськ.

Також під час розслідування журналісти взяли коментар у експерта з балістики Яна Хорсфола з університету Кренфілда (Великобританія), який підтвердив, що сліди на уцілілій обшивці "Боїнга" відповідають попаданню осколків від ракети "Бука". "Я підозрюють, що боєголовка пройшла, може, в десяти метрах від літака. Але вона випустила цілий диск осколків, через які той пролетів", - заявив експерт.

"Докази свідчать про те, що беззахисний пасажирський лайнер з 38 австралійцями на борту, був збитий російською ракетою. Кінцева відповідальність за це лежить не на молодих солдатах, які натиснули на пуск, а на людині, яка відправила їх туди, людині, яка майже напевно уникне покарання за цей злочин", - йдеться в репортажі, який закінчується фотографією президента Росії Володимира Путіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram