ГоловнаСуспільствоВійна

ГПУ оголосила про підозру в держзраді 144 кримським прокурорам

51 працівник прокуратури залишився вірним народові України

ГПУ оголосила про підозру в держзраді 144 кримським прокурорам
Фото: www.segodnya.ua

Генеральна прокуратура України оприлюднила імена 144 співробітників прокуратури Криму, які перейшли на бік агресора.

Повний список підозрюваних із фотографіями опубліковано на офіційному сайті ГПУ.

"Встановлено, що ці працівники прокуратури, всупереч вимогам законодавства України, порушуючи присягу працівника прокуратури України, після анексії Російською Федерацією Криму перейшли на службу в незаконно створену прокуратуру Республіки Крим і виконують вказівки і розпорядження так званих керівників зазначеної прокуратури", - йдеться в повідомленні.

"Сьогодні 144 колишнім працівникам прокуратури винесено повідомлення про підозру", - повідомив заступник генерального прокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Він також зазначив, що 51 прокурорський працівник залишився вірним народові України і після анексії Криму Росією перейшов працювати в органи прокуратури України.

Нагадаємо, 28 квітня співробітники Служби безпеки в Херсонській області затримали за підозрою в державній зраді колишнього кримського депутата Василя Ганиша. Раніше ГПУ повідомила про оголошення в розшук 76 кримських депутатів за підозрою в державній зраді, а саме - в наданні іноземній державі допомоги у веденні підривної діяльності проти України і публічних закликах до зміни меж території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram