ГоловнаСуспільствоВійна

У Москаля вимагають компенсацію за "психічні страждання"

Луганський губернатор порадив позивачеві фізичні вправи

У Москаля вимагають компенсацію за "психічні страждання"
Фото: Макс Левин

Депутат Донецької міської ради від Партії регіонів Олег Курчин оскаржив рішення глави Луганської обладміністрації Геннадія Москаля про закриття транспортного сполучення з окупованою територією області.

Як повідомляють "Новости Донбасса", Курчин вважає, що рішення порушує його конституційне право на свободу переміщення. Також позивач заявляє, що розпорядження Геннадія Москаля за своєю правовою природою є регуляторним актом, проте відсутня процедура ухвалення цього регуляторного акта, отже, порушено законодавство.

Курчин вимагає від Москаля також виплатити йому 437 гривень моральної компенсації (вартість куплених ним заспокійливих ліків). "Багато моїх рідних залишилися на окупованій території, але через це незаконне розпорядження вони позбулися можливості покинути небезпечну зону проведення антитерористичної операції. У зв'язку з цим я зазнав душевних страждань... У мене погіршилося самопочуття і стан мого здоров'я. Я відчуваю настільки сильні емоційні страждання, що це переросло у фізичний біль і страждання", - йдеться у позовній заяві депутата.

Фото: novosti.dn.ua

Москаль одразу відреагував на таку заяву.

"Дізнався зі ЗМІ про судовий позов про скасування мого розпорядження про заборону руху автотранспорту через лінію розмежування. Моєму здивуванню не було меж, адже зі мною судиться член фракції Партії регіонів Донецької міськради - партії, яка розв'язала війну на Донбасі. Він не судиться зі своїми керівниками, винними у тисячах загиблих від бойових дій", - зазначив Москаль.

Він також підкреслив, що не забороняв пересування через лінію розмежування, тому заява депутата, що його рідні не можуть покинути окуповану територію, є брехнею.

"Якщо у заслуженого юриста через моє розпорядження так різко погіршилося душевне і психічне здоров'я, що він змушений купувати заспокійливі засоби на 437 гривень 32 копійки, то моя йому порада - нехай кілька разів пішки або на велосипеді перетне лінію розмежування вогню. Фізичні вправи корисні для здоров'я, тож, може, йому від цього полегшає", - цитує Москаля його прес-служба.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram