ГоловнаСуспільствоВійна

Більшість учасників "параду" в Донецьку розшукують у РФ, - МВС

У МВС розповіли про перебраних учасників "параду" в окупованому Донецьку

Більшість учасників "параду" в Донецьку розшукують у РФ, - МВС
Фото: EPA/UPG

Начальник міліції Донецької області В'ячеслав Аброськін оприлюднив деякі дані учасників "параду", проведеного 9 травня ватажками "ДНР" в окупованому Донецьку.

Зробив він це на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Командувач парадом" - "заступник міністра оборони ДНР" Сергій Великородний, 1971 року народження, громадянин Російської Федерації. На території РФ перебуває в розшуку за "шахрайство, вчинене організованою групою осіб або в особливо великих розмірах". Воює в Донецькій області, ще зі Слов'янська.

"Міністр оборони ДНР" Володимир Кононов, 1974 року народження. У минулому житті - тренер і педагог. У лавах бойовиків перебуває з квітня 2014 року.

Командир ОМОН/Беркут Андрій Терещенко - колишній український міліціонер, який зрадив присязі й перейшов на "службу" в самопроголошену "ДНР".

"Командир 1-го окремого танкового батальйону (підрозділ "Сомалі")" Михайло Толстих, 1980 року народження (прізвисько "Гіві"). На його руках кров українських військових і мирних громадян ще з квітня 2014 року.

"Командир 2-го окремого танкового батальйону" Петро Ручйов.

"Командир окремого розвідувального батальйону", ватажок "підрозділу" бойовиків "Спарта" Арсеній Павлов, 1983 року народження, громадянин РФ (кличка "Моторола").

"Перший заступник начальника ППО 7-го окремого мотострілецького зенітно-ракетного дивізіону" Сергій Солодов, 1972 року народження, прізвисько "Солод".

Фото: facebook.com/Vyacheslav.Abroskin

"Усі ці перебрані під керівництвом "ДНР" переважно є особами, яких розшукують за скоєння того чи іншого злочину на території РФ. Туди їм дороги немає. В Україні їх також оголошено злочинцями за активну участь у вбивствах мирних громадян, тортурах наших військовослужбовців", - зазначив Аброськін.

Нагадаємо, 9 травня у самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" пройшли військові паради до Дня Перемоги. У Донецьку вулицею Артема проїхали близько 30 одиниць військової техніки, зокрема танки російського виробництва Т-64 і Т-72, бронемашини й артилерія, зокрема установки "Град". Крім того, головною вулицею міста пройшли "різні підрозділи" армії бойовиків. На одному з БМП помітили ватажка бойовиків на прізвисько "Моторола", всього всипаного медалями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram