ГоловнаСуспільствоВійна

Суд постановив посадити під домашній арешт екс-начальника одеської міліції

Це найсуворіший запобіжний захід за службову недбалість, заявили в МВС

Суд постановив посадити під домашній арешт екс-начальника одеської міліції
Фото: www.facebook.com/vitaliy.umanets

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури і обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту колишньому керівникові ГУ МВС України в Одеській області Петру Луцюку, який підозрюється у службовій недбалості під час забезпечення охорони порядку 2 травня 2014 року.

Про це повідомляє офіційний сайт ГПУ.

"Клопотання слідчого ГПУ задоволено, підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту - найсуворіший запобіжний захід, який можна застосувати до особи, котра вчинила службову недбалість", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, керівництво ГУ МВС в Одеській області не забезпечило належну охорону громадського порядку в Одесі 2 травня 2014 року, що призвело до сутичок колони людей, які брали участь у марші "За єдність", з організованою групою осіб, які намагалися перешкодити проведенню цієї ходи.

Раніше ГПУ встановила, що колишній заступник начальника одеської міліції Дмитро Фучеджи, який розшукується за підозрою в організації масових заворушень 2 травня 2014 року в Одесі, ховається на території невизнаної Придністровської Молдавської Республіки.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі під час масових заворушень загинуло 48 осіб. Більшість жертв трагедії загинули у Будинку профспілок. Слідство встановило, що заворушення були організованими і навмисне спланованими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram