ГоловнаСуспільствоВійна

У Пісках сепаратисти продовжують обстріли, у вихідні поранено одного військового

У 93-ї бригади на передовій на початку тижня - без втрат

У неділю внаслідок обстрілу бойовиків у Пісках було поранено ще одного бійця 3-го батальйону 93-ї бригади. Про це LB.ua повідомили волонтери організації "Крила Дніпра", які побували на позиціях 93-ї ОМБр.

У військовослужбовця стріляв снайпер із СГД, куля пройшла навиліт, пошкодивши ключицю.

Крім того, третій тиждень залишається в реанімації тяжкопоранений боєць 93-ї бригади з позивним Бендер. У нього влучили два осколки від снаряда - один пройшов біля серця, а другий затримали військовий квиток і молитва, які лежали в кишені бійця.

"Осколок летів прямо в нирку, а застряг він акурат в картці з молитвою", - повідомив один з волонтерів.

"Военник" и молитва, которые остановили пулю
"Военник" и молитва, которые остановили пулю

Незважаючи на постійні нагадування ЗМІ та влади про Мінські домовленості, обстріли українських позицій тривають щодня з різних видів зброї.

За даними волонтерів, 11-13 травня минули без втрат з українського боку. За ці дні було нейтралізовано групу з трьох бойовиків, які впритул підійшли до позицій ЗСУ.

"Коли сепаратисти були за метрів 50, хлопці відкрили по них вогонь. Зі слів тих, хто в них стріляв, групу вдалося знищити - але тіла не знайшли, можливо, їх забрали", - сказав співрозмовник LB.ua.

Волонтери організації "Крила Дніпра" просять допомогти 3-му батальйону 93-ї бригади в Пісках.

Потрібні форма, берці і тактика: ножі-"глоки", розвантаження для РПК і АК, тактичні окуляри. Також потрібні гроші на ремонт волонтерської машини і на пальне для поїздки в Піски (1000 км туди і назад). Постійно необхідні продукти (чай, кава, консерви), сигарети, а також труси і шкарпетки для солдатів.

Загальна картка ПриватБанку: 5168 7572 6034 4256 Новикова Валерія Валеріївна. На ремонт техніки: 4149 4978 0779 0508 Новикова Валерія. Тел. для зв'язку: 066-9415806 (Ольга).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram