ГоловнаСуспільствоВійна

Міліція розслідує самогубство учасника АТО в Запорізькій області

Чоловік підірвався на гранаті під балконом власної квартири

Міліція розслідує самогубство учасника АТО в Запорізькій області
Фото: zstore.zman.com

Міліція розслідує загибель 27-річного учасника антитерористичної операції на Донбасі від вибуху гранати в Енергодарі Запорізької області як самогубство.

Про це повідомляє офіційний сайт ГУ МВС області.

За даними відомства, розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) з додатковою позначкою "самогубство".

Слідство вважає, що чоловік наклав на себе руки, підірвавши гранату під балконом квартири, де жив разом із 30-річною жінкою.

"Жінка пояснила, що о 8-й ранку співмешканець зібрав свої речі і пішов із дому. Близько 14:10 він повернувся, проте заходити у квартиру відмовився. Чоловік зателефонував їй на мобільний і попросив підійти до балкону, що остання і зробила. Після цього співмешканець почав кидати їй свій мобільний телефон і свій паспорт, попросивши зателефонувати бабусі. Коли громадянка відійшла від балкона, то почула звук вибуху гранати", - йдеться в повідомленні.

За даними міліції, чоловік з 24 жовтня по 28 грудня 2014 року добровольцем брав участь в АТО і, за словами свідків, останнім часом перебував у пригніченому стані.

Під час огляду речей загиблого у квартирі вилучили сім патронів калібру 7,62 мм, два ножі і предмети, схожі на корпус гранати РГД-5 і запал УЗРГМ-2.

Нагадаємо, в понеділок, 11 травня, на Донбасі загинули троє українських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram