ГоловнаСуспільствоПодії

У Костополі охоронці приватної фірми застосували зброю проти орендарів-волонтерів

Компанія намагається здати свої приміщення в оренду іншому інвестору

Сьогодні вранці у райцентрі Костопіль у Рівненській області охоронці приватної фірми "Українська теплоізоляційна компанія" застосували зброю проти орендарів - волонтеров-"свободівців", які ремонтували техніку на території підприємства.

Про це пише видання "ЧаРівне".

За словами директора підприємства, раніше він здавав свої приміщення безкоштовно. "Тепер ми знайшли інвестора, який займатиметься виробництвом альтернативного палива. А тому всі так звані орендарі повинні звільнити приміщення", - заявив він. Костопільські волонтери стверджують, що це брехня і жодного інвестора не існує.

Сьогодні вранці, близько 11:00, під час зустрічі орендарів з керівниками підприємства дійшло до застосування зброї. Один з охоронців дістав зброю і почав стріляти в людей, пише видання. У результаті були легко поранені двоє волонтерів.

Фото: charivne.info

Це тільки розлютило людей, які пригрозили підігнати до воріт БТР і брати підприємство штурмом.

Розбиратися в ситуації прибули заступник начальника УМВС у Рівненській області Віталій Заславський, начальник райвідділу Степан Рубель, а також колишній командира рівненського "Беркута" Іван Котяш. Міліції вдалося вилучити зброю у бійців охоронної фірми, і мітинг припинився. Керівників охоронної фірми відвезли до райвідділу міліції.

Фото: charivne.info

Як повідомляє прес-служба МВС, конфлікт за приміщення виник не сьогодні. Перший мітинг відбувся понад тиждень тому, 1 травня.

Унаслідок сьогоднішнього конфлікту в лікарню звернулися двоє чоловіків з травматичним пораненням м'яких тканин лівої гомілки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram