ГоловнаСуспільствоВійна

У День Перемоги бойовики не припиняли обстріли з важкої зброї

Обстріл вели з кулеметів, гранатометів і стрілецької зброї в Пісках, Опитному і шахті Дутовка

У День Перемоги бойовики не припиняли обстріли з важкої зброї
Фото: EPA/UPG

Підконтрольні Росії бойовики не рахуються з величним Днем Перемоги і продовжують обстріли позицій українських військових, у тому числі, зі зброї, яку має бути відведено згідно Мінськими домовленостями.

Про це повідомив прес-центр штабу АТО.

"9 травня, починаючи з 6:00 ранку і до 18.00, озброєні злочинці продовжили обстрілювати позиції наших військових. Навіть у такий величний для нас усіх День Перемоги вони не припиняли вогонь і обстрілювали патріотів України. Вели вогонь з 120-их 82-міліметрових мінометів, великокаліберних кулеметів, гранатометів і стрілецької зброї в Пісках, Опитнму і шахті Дутовка", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, на Луганському напрямку проросійські бойовики стріляли по Щастю, а на Артемівському - по Лозовій.

"Незважаючи ні на що, ми, військові, сьогодні пам'ятаємо про те, що зробили наші діди-прадіди 70 років тому. Ваша мужність і самопожертва заради Батьківщини залишається назавжди для нас прикладом. Ми схиляємо перед Вами голови. Зі святом Перемоги Вас!" , - заявили в прес-центрі штабу АТО.

Раніше в Держдепартаменті США заявили, що насильство на сході України чиниться майже виключно з боку бойовиків і Росії, яка їх підтримує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram