ГоловнаСуспільствоВійна

Від початку АТО загинули 1675 військових

Порошенко пообіцяв і далі дотримуватися мирного плану

Від початку АТО загинули 1675 військових
Фото: Макс Требухов

Від початку бойових дій на сході України загинули вже 1675 військових. Такі дані повідомив президент Петро Порошенко, виступаючи на урочистому засіданні Верховної Ради, присвяченому 70-й річниці перемоги над нацизмом у Європі.

"1675 українських вояків віддали своє життя за Батьківщину, за нашу перемогу, - неминучу, тому що добро завжди перемагає зло", - заявив президент. Кількість загиблих серед мирних жителів становить понад 7500 осіб, додав він. Безвісти зникли мінімум 1460 людей.

Він також зазначив, що найбільше від війни постраждало якраз російськомовне населення України, яке збиралася захищати Росія, розпочавши свою агресію. "Така турбота в лапках вилилася у справжню трагедію, яку Москва влаштувала насамперед російськомовним громадянам України, більша частина яких живе саме на Донбасі", - сказав президент.

Разом з тим він підкреслив, що російськомовні громадяни України свою Батьківщину люблять не менше, ніж україномовні, і мінімум кожен другий українець, який бере участь в АТО, є російськомовним.

Порошенко

додав, що не відмовиться від плану мирного врегулювання конфлікту. "Скільки б мене не критикували за мій мирний план, я зі свого курсу не зверну, бо відчуваю колосальну відповідальність за країну і за народ, який довірив мені владу. Тому що курс цей - єдино можливий і правильний, безальтернативний. Тому що він дає можливість зберігати і примножувати наші сили, нарощувати нашу з вами обороноздатність", - підкреслив президент.

Нагадаємо, що за минулу добу загинули двоє бійців, які потрапили під ракетний обстріл біля Артемівська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram