ГоловнаСуспільствоВійна

У МВС назвали імена призвідників минулорічних заворушень у Маріуполі

Заарештовано п'ятьох осіб з угруповання Мангуста.

Начальник міліції Донецької області В'ячеслав Аброськін оприлюднив прізвища призвідників заворушень і винуватців трагедії 9 травня 2014 року в Маріуполі.

"Події 9 травня 2014 року в Маріуполі не випадкові і не відбувалися спонтанно. Протягом розслідування встановлено, що ватажки ДНР готували провокацію кілька тижнів із Донецька. У Маріуполі в бандформування ДНР входили близько 80 осіб. Розподілені вони були на 4 групи, серед них був «підрозділ Мангуста» (до 15 осіб), який не підпорядковувався місцевим «керівникам». Саме члени цього бандформування відповідальні за вбивства 6 наших співробітників міліції і військовослужбовців, що відбулися під час захоплення та пожежі в будівлі міськуправління міліції на Георгіївській", - написав він у фейсбуці.

За його словами, особи більшості бандитів встановлено протягом первинних оперативно-розшукових заходів, частину вже заарештовано, щодо інших проводять оперативно-розшукові заходи. Зараз розслідування здійснює СБУ.

Як випливає з інфографіки, яку оприлюднив Аброськін, із 10 встановлених членів групи Мангуста п'ятьох заарештували, одного вбили, ще чотирьох оголосили в розшук. Серед останніх - ватажок групи.

Нагадаємо, 9 травня 2014 року близько 60 озброєних бойовиків захопили Маріупольське управління внутрішніх справ і відкрили стрілянину по правоохоронцях, які намагалися повернути будівлю під контроль. Під час протистояння будівля згоріла дощенту. Частина сепаратистів загинули, більшість утекли.

Того самого дня горіла будівля Маріупольської міської ради. Сепаратисти також підпалили військову частину на проспекті Нахімова. Повідомляли також про пожежу в міській прокуратурі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram