ГоловнаСуспільствоЖиття

Київрада готує зачистку станцій метро від радянської символіки

Рішення очікують 14 травня.

Київрада готує зачистку станцій метро від радянської символіки
Медальон "За власть Советов!" на "Вокзальной"

Київська міська рада готується демонтувати комуністичну символіку на станціях метрополітену.

Відповідний проект рішення Київради, який планують винести на затвердження на найближче засідання міськради 14 травня, підтримали в середу члени комісії Київради з питань культури і туризму, повідомляє "Интерфакс".

Згідно з проектом рішення, запропоновано демонтувати комуністичну символіку на 9 станціях. Наприклад, на станції "Героїв Дніпра" пропонують прибрати емблеми Сухопутних, Військово-повітряних сил і Військово-морського флоту СРСР на дверцятах колійної стіни, а також смуги з різних видів полірованого каменю, що символізують кольори стрічки ордена Слави, зображення радянської зірки на колонах; на станції "Вокзальна" - медальйони "Велика Вітчизняна війна", "Возз'єднання українських земель, 1939 рік", "В сім'ї вольній, новій", "За владу рад"; на "Арсенальній" - радянські зірки на декоративних решітках; на станції "Університет" - радянські зірки на лампах освітлення.

На станції "Палац Україна" слід демонтувати мозаїку солдатів Робітничо-селянської червоної армії в торці центрального залу, а також зірки Червоної армії та Радянської армії на колійній стіні; на "Шулявській" - композицію в торці центрального залу, написи комуністичних гасел на карнизі; на "Берестейської" - серп і молот на дверцятах колійної стіни; на "Либідській" - композицію радянських зірок у торці центрального залу і зображення радянської зірки на дверцятах колійної стіни; на станції "Політехнічний інститут" - барельєф у торці центрального залу.

Проектом рішення передбачено, що демонтує символіку "Київський метрополітен" за власні кошти, а департамент міського благоустрою Київської адміністрації забезпечить складування демонтованих об'єктів.

Нагадаємо, 9 квітня Верховна Рада заборонила комуністичну символіку. Правда, Президент поки що не підписав закон, і він не набув чинності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram