ГоловнаСуспільствоПодії

Винуватець вибуху в житловому будинку Миколаєва отримав довічний термін

Щоб приховати вбивство, злочинець зруйнував п'ять квартир

Винуватець вибуху в житловому будинку Миколаєва отримав довічний термін
Фото: 1in.am

Суд Миколаєва засудив місцевого жителя - винуватця вибуху в житловому будинку на вулиці Молодогвардійській у червні 2014 року - до довічного позбавлення волі.

Про це повідомляє офіційний сайт Миколаївської облпрокуратури.

"Ленінський районний суд міста Миколаєва засудив 38-річного місцевого жителя до довічного позбавлення волі за розбійний напад на 50-річну жінку та її вбивство, а також за умисне скоєння вибуху побутового газу житлового будинку з метою приховування вбивства", - йдеться в повідомленні.

Установлено, що чоловік, познайомившись із потерпілою та дізнавшись, що вдома вона має гроші та цінне майно, вирішив скоїти розбійний напад на жінку.

"З метою реалізації свого наміру, під приводом спільного споживання спиртних напоїв, він разом з потерпілою потрапив у її квартиру, розташовану на п'ятому поверсі будинку. Перебуваючи у приміщенні, засуджений задушив жінку. Після чого заволодів грошима та золотими виробами потерпілої на загальну суму більш ніж 27 тис. грн. З метою приховування скоєних кримінальних злочинів зловмисник перерізав шланг, яким з'єднувалася газова плита з газопроводом, у результаті чого стався вибух побутового газу. У результаті вибуху було зруйновано 5 квартир будинку", - повідомили в прокуратурі.

Дії засудженого кваліфікували за ч.4 ст.187, ч.2 ст.194 та п.6 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу (розбій, умисне знищення або пошкодження майна, умисне вбивство з корисливих мотивів).

Крім того, суд задовольнив позови потерпілих і Департаменту ЖКГ Миколаєва на суму майже 1,5 млн грн.

Нагадаємо, 9 червня в житловому будинку в Миколаєві стався вибух, у результаті якого впали будівельні конструкції п'ятого і частково четвертого поверхів. Спочатку вибух кваліфікували як порушення пожежної безпеки. Пізніше з-під завалів дістали тіло жінки, навколо шиї якої був шнур від праски і дріт від зарядного пристрою для мобільного телефону. Крім того, у квартирі потерпілої виявили перерізаний газовий шланг. Міліція почала розслідувати злочин за ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram