ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики створюють "ударний кулак" на маріупольському напрямку, - ІО

ДНР і ЛНР посилюють свої угруповання.

Бойовики створюють "ударний кулак" на маріупольському напрямку, - ІО
Фото: EPA/UPG

На маріупольському напрямку в районі Новоазовська бойовики створюють "ударний кулак" із трьох тисяч солдатів і кількох десятків одиниць бронетехніки, йдеться у зведенні "Інформаційного опору".

Також посилюють угруповання формувань російсько-терористичних військ у районі на північ від Луганська. Протягом доби ІО зафіксував перекидання до складу цього угруповання до 70 бойовиків і трьох "Градів", які прибули в район села Весела Гора. Також зауважено посилення лівого флангу угруповання "ЛНР". Зокрема зафіксовано перекидання від Брянки в бік Первомайська шести одиниць бронетехніки (зокрема трьох танків).

Через Макіївку триває перекидання сил і техніки до районів Єнакієвого і Горлівки. Зафіксовано проходження двох конвоїв із бойовою технікою. Перший - 16 одиниць ББМ, зокрема МТ-ЛБ (транспортери), другий - сім танків у супроводі двох БМП-2 і кількох вантажівок.

Так бойовики підсилюють флангові угруповання супроти українських військ, зосереджених у районі Світлодарськ - Артемівськ.

Нагадаємо, що після більш-менш спокійного понеділка, коли на Донбасі не зафіксували загиблих, вівторок видався дуже напруженим.

За даними штабу АТО, за добу зафіксовано понад 60 обстрілів, зокрема понад 40 обстрілів - вечірньої пори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram