ГоловнаСуспільствоВійна

У Росії з'явилася доповідь про запуск ракети по "Боїнгу" із землі українськими військовими

РФ намагається перекласти провину за катастрофу MH17 на Україну

У Росії з'явилася доповідь про запуск ракети по "Боїнгу" із землі українськими військовими
Фото: novayagazeta.ru

Російська "Новая газета" опублікувала на своєму сайті доповідь якихось російських військових інженерів, яка підтверджує, що малайзійський "Боїнг" було збито з ЗРК "Бук-М1". Водночас у цьому документі заявляється, що пуск було зроблено не з району Сніжного, а з-під Зарощенського - за 20 кілометрів на захід. Там у той час нібито перебували українські "Буки".

"Наскільки нам відомо, цю роботу російських інженерів ВПК (у тому числі і того НВО, яке проектує і випускає ракети типу "Бук") мають надіслати на адресу голландських фахівців", - заявляє видання.

У цьому документі стверджується, що запуск ракети з району Сніжного не пояснює характеру більшості пошкоджень конструкцій літака. Нібито в такому разі бойова частина ракети вибухнула би біля кабіни літака "і не могло бути пошкоджень крила, двигуна і тим більше стабілізатора і хвостового оперення".

Паралельно висувається інша версія - запуск ракети з району на південь від села Зарощенське, де "за даними космічної розвідки МО РФ, 17.07.2014 р. розташовувалися самохідні вогневі установки ЗРК "Бук" ЗС України".

"Тільки другий варіант (запуск ракети з району "Зарощенське") пояснює порядок і послідовність руйнування літака в повітрі", - йдеться в документі.

Нагадаємо, катастрофа лайнера авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам - Куала Лумпур, сталася 17 липня 2014 року в Донецькій області. Країни Заходу і Україна вважають, що літак збили з російського "Бука", який був у районі Сніжного. Слідство знає детальний маршрут цього ЗРК.

Російська "Новая газета" вважається не прокремлівським виданням, тому витік нової "доповіді" саме через неї міг бути здійснений для надання йому більшої достовірності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram