ГоловнаСуспільствоПодії

Літак для евакуації українців кілька годин не можуть подати на посадку в Катманду

У списках на евакуацію з Непалу були 75 українців і 11 іноземців

Літак для евакуації українців кілька годин не можуть подати на посадку в Катманду
Ил-76 в Дели
Фото: www.facebook.com/kutiepov

Літак Іл-76 Міністерства оборони України, який у вівторок прилетів в аеропорт Катманду, щоб евакуювати українців, уже кілька годин не може отримати дозвіл на посадку людей на борт.

За словами директора Департаменту консульської служби Андрія Сибіга, літак мав дозвіл на посадку на 16 годину за місцевим часом, але не встиг прилетіти з Делі вчасно, повідомляє "Українська правда".

Зараз український борт чекає, поки звільниться одне з двох місць для подачі на посадку в аеропорту, на які подаються літаки такого типу.

У свою чергу представники Держслужби з питань надзвичайних ситуацій організували проходження процедур в аеропорту усіма евакуйованими до визначеного раніше часу.

За оперативною інформацією консулів України в Катманду, на 15.00 у списках на евакуацію з Непалу були 75 громадян України та 11 громадян з Грузії, Франції, Польщі та Росії.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко доручив Кабінету Міністрів невідкладно організувати евакуацію всіх українців з Непалу, де стався потужний землетрус. Літак ЗСУ, відправлений для евакуації українських громадян, мав приземлитися в Катманду в неділю, 3 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram