ГоловнаСуспільствоПодії

Літак для евакуації українців прибув у Непал

Прибуття літака в Україну очікується 6 травня

Літак для евакуації українців прибув у Непал
Фото: EPA/UPG

Літак Міністерства оборони Іл-76 для евакуації громадян України прибув у Катманду.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України в Твіттері.

"Літак Міноборони Іл-76 прибув до столиці Непалу Катманду для евакуації громадян України", - йдеться в повідомленні.

Прибуття літака в Україну очікується 6 травня. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявила заступник прес-секретаря МЗС Олена Ващенко.

"Літак Іл-76 Міністерства оборони України вилетів з аеропорту міста Делі до столиці Непалу - міста Катманду. Громадяни, які будуть евакуюватися, вже перебувають в аеропорту Катманду і чекають літак. У нас дозвіл на посадку о 20:15 за непальським часом", - заявила Ващенко.

Вона також зазначила, що дорогою в Україну цей літак буде зупинятися на дозаправку, тому точний час прибуття в Україну назвати зараз неможливо.

"Я думаю, що треба буде його уточнювати, швидше за все, це буде вже завтра", - повідомила Ващенко.

Що стосується громадянина України, який внаслідок землетрусу отримав перелом ноги, то лікарі наразі не радять його транспортувати.

"Лікарі ухвалили рішення, що він не може бути транспортований в Україну сьогодні. Після надання медичної допомоги, будемо сподіватися, що найближчим часом це стане можливим... Також там залишається наш колега, який прилетів у Непал з Делі, він також відстежує ситуацію з лікуванням нашого співвітчизника і буде тримати це питання на контролі", - зазначила представник МЗС.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко доручив Кабінету Міністрів невідкладно організувати евакуацію всіх українців із Непалу, де стався потужний землетрус. Літак ЗСУ, відправлений для евакуації українських громадян, мав приземлитися в Катманду в неділю, 3 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram