ГоловнаСуспільствоВійна

Відеоролик про 97-річного ветерана, який пережив онука - героя АТО, облетів Інтернет

Учасник Другої світової війни Іван Залужний святкує День Перемоги без онука-нацгвардійця

В Інтернеті на youtube зібрало вже понад 50 тисяч переглядів опубліковане 30 квітня відео, у якому 97-річний ветеран Другої світової війни Іван Залужний із Запоріжжя розповідає про свого онука, героя АТО.

45-секундний ролик зняв український режисер Олесь Санін - автор фільму "Мамай", який номінувався на Оскар.

"Цього року я мріяв відсвяткувати свято 9 травня, день великої Перемоги зі своїм онуком, лейтенантом Національної гвардії", - каже Залужний на тлі меморіалу на честь Героїв ВВВ. Торік, 10 серпня його онук Іван Гутник-Залужний у віці 23 років загинув, захищаючи територіальну цілісність України.

Героя Нацгвардії вбили проросійські бойовики у бою під Амвросіївкою Донецької області. Тоді його дід уже звертався через інший відеоролик до своїх побратимів-фронтовиків у Росії, але колишнє відео набрало лише близько 7 тисяч переглядів.

"Я хотів би, щоб мої бойові товариші зупинили Путіна, тому що ми з вами ділили хліб навпіл, цигарку курили одну на двадцять чоловік, ми один одного захищали, лежали в окопах. Я думав наступного року разом з ветеранами Вітчизняної війни святкувати 70-річчя великої Перемоги, а ховаю свого Іванка, якого вбили онуки моїх побратимів з Росії", - сказав Залужний під час похорону.

Нагадаємо, на замовлення групи "Інформаційний опір" до 70-річчя перемоги над фашизмом зняли два відео про те, як сьогоднішні учасники АТО вітають діда і бабусю-фронтовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram