ГоловнаСуспільствоВійна

Генштаб оголосив загиблого через обстріли в Пісках волонтером, а не бійцем ОУН

Військові заперечують участь добровольчих батальйонів у боях

Генштаб оголосив загиблого через обстріли в Пісках волонтером, а не бійцем ОУН
Дмитрий Афанасьев
Фото: facebook.com/pages/Батальйон-ОУН

Генеральний штаб ЗСУ заявив, що Дмитро Афанасьєв, який помер 4 травня, отримавши поранення у Пісках, був волонтером, а не бійцем добровольчого батальйону ОУН.

"4 травня унаслідок важкого поранення, отриманого під час обстрілу українських позицій зі 120-міліметрових мінометів поблизу населеного пункту Піски, пішов з життя волонтер Дмитро Афанасьєв. На жаль, смерть цієї людини була використана певними колами осіб з метою дискредитації української влади і подана таким чином, що наразі у зоні АТО з української сторони досі виконувати бойові завдання добровольчі батальйони", - сказано в повідомленні Генштабу.

Підкреслюється, що Україна повністю виконала взяті на себе в Мінську зобов'язання з виведення усіх добровольчих батальйонів з передової у зоні АТО.

Нагадаємо, про загибель Афанасьєва напередодні повідомив батальйон ОУН, назвавши його своїм бійцем. "Коли основні сили ОУН вивели із Пісок, він увійшов до складу боївки, яка залишилася на передовій", - йшлося у повідомленні.

Міноборони веде переговори про входження до складу ЗСУ кількох досі не легалізованих добровольчих формувань, таких як ОУН і ДУК ПС. Напередодні бійців цих об'єднань відвели із зони бойових дій.

6 травня у Мінську має відбутися зустріч контактної групи щодо врегулюванню ситуації на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram