ГоловнаСуспільствоЖиття

Аваков заборонив на автомобілях замість номерів наклейки будь-якого змісту

На автомобілях має бути виключно державна реєстрація

Аваков заборонив на автомобілях замість номерів наклейки будь-якого змісту
Фото: Олександр Солонько

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заборонив на автомобілях в Україні замість державних номерних знаків наклейки типу ПТН-ПНХ та інші.

Про таке рішення Аваков сьогодні поінформував прем'єр-міністра Арсенія Яценюка на нараді у міліцейському відомстві, інформує прес-служба МВС.

"Від сьогодні ми дамо жорстку вказівку всім патрулям і всім працівникам ДАІ припиняти появу наклейок будь-якого змісту, нехай навіть ультрапатріотичну. Жахливим фактом був сьогоднішній злочин, коли зловмисники переховувалися на авто з номерними знаками ПТН-ПНХ, що ускладнювало їхнє оперативне затримання", - зазначив він.

За словами Авакова, до таких жорстких заходів вдалися для того, щоб під етикетками не ховалися бандити, які надягають форму учасників АТО.

"У нас багато героїчних хлопців, які приїхали з війни. І багато негідників, які під них вбираються. Ми більше з цим миритися не будемо. Сподіваюся, що цю дисципліну військові та справжні патріоти зрозуміють", - зазначив міністр.

"На автомобілях має бути виключно державну реєстрацію, жодних додаткових наклейок. Ми, враховуючи наближення свят 8 і 9 травня, переходимо на дуже жорсткий режим патрулювання і контролю. У тому числі і щодо профілактики таких бандитських груп", - додав він.

Нагадаємо 4 травня близько 01.30 у Деснянському районі столиці невідомі в масках, погрожуючи зброєю, напали на автозаправну станцію.

Під час переслідування підозрюваних два співробітники полку міліції спеціального призначення загинули, троє правоохоронців у важкому стані перебувають у лікарні.

Пізніше міліція затримала трьох підозрюваних. Зловмисники визнали свою провину і зізналися в обстрілі поста ДАІ у Биківні 2 травня. Їм загрожує довічне ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram