ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики 95 разів порушили режим тиші

Під вогнем - Широкине і Піски

За добу бойовики 95 разів порушили режим тиші

За минулу добу російсько-терористичні війська 95 разів порушили вогневу тишу у зоні проведення антитерористичної операції на сході України.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

"З 18 години до півночі злочинці скоїли 45 обстрілів, за добу кількість порушень режиму припинення вогню становить 95 - майже на тому рівні, що був до укладення угод у Мінську", - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що ворог кілька разів на добу відкривав вогонь з важкої і реактивної артилерії.

"У Донецькій області за вечір злочинці 5 разів обстріляли з артилерії калібру 122 міліметри позиції сил АТО неподалік Авдіївки, тричі - в районі населеного пункту Водяне і по одному разу неподалік Опитного, Широкиного і Кам'янки", - йдеться у повідомленні.

Штаб АТО також зазначає, що по позиціях у районі Пісок бандформування провели 5 обстрілів зі 120-міліметрових мінометів і 3 обстріли - поблизу Авдіївки. Також неподалік Авдіївки злочинці вели вогонь із танка.

Близько опівночі злочинці вдалися до обстрілу нашого опорного пункту в районі населеного пункту Новобахмутівка артилерією калібром 152 міліметри. При цьому противник уже не соромиться кілька разів на добу відкривати вогонь по наших позиціях з важкої і реактивної артилерії.

Нагадаємо, що загострення ситуації на Донбасі відбувається на тлі чуток про те, що в найближчі дні - після 4 травня або вже у другій половині місяця - бойовики під якимось приводом почнуть літню кампанію і відновлять активні бойові дії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram