ГоловнаСуспільствоВійна

Голова ОБСЄ засудив порушення перемир'я на Донбасі

Європейці сподіваються на дипломатичне вирішення конфлікту

Голова ОБСЄ засудив порушення перемир'я на Донбасі

Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Івіца Дачич засудив постійні порушення перемир'я на Донбасі, які фіксуються в останні дні, особливо ескалацію бойових дій у районі Донецька і Широкиного. Заяву Дачича цитує прес-служба організації.

"На цей момент вкрай важливо, щоби набрав обертів політичний процес, і я закликаю всі сторони докласти всіх можливих зусиль у цьому напрямку", - заявив Дачич.

Він також закликав надати необмежений доступ Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ і забезпечити безпеку її роботи без будь-якого втручання.

Нагадаємо, що сьогодні вночі глава МЗС Росії Сергій Лавров наскаржився Дачичу на українських військових, які нібито обстріляли північні райони Донецька з великокаліберної артилерії.

Українське МЗС відкинуло ці звинувачення і заявило, що військові не здійснювали обстрілів ні Донецька, ні будь-якого іншого населеного пункту на окупованій території. Будь-яке застосування зброї з боку українських військових здійснюється тільки як вимушений крок у відповідь на збройні провокації бойовиків, заявили у МЗС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram