ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО заявив про збільшення кількості обстрілів на Донбасі

Проти українських бійців застосовують "Гради" і великокаліберні гармати

Ситуація в зоні бойових дій на сході України в неділю загострилася, а кількість обстрілів з боку бойовиків збільшилася. Проти військових застосовують в тому числі заборонені Мінськими угодами "Гради" і великокаліберну артилерію.

Про це йдеться у вечірньому зведенні прес-центру АТО.

З ночі до шостої вечора бойовики 56 разів відкривали вогонь по українських позиціях.

"Опівночі злочинці протягом шістьох хвилин обстріляли з "Градів" наші позиції в районі Авдіївки Донецької області. З 14:24 до 14:27 російсько-терористичні війська відкривали вогонь з "Градів" по опорному пункту неподалік селища Кримське Луганської області. У районі Широкиного противник вів вогонь з артилерії калібру 152 міліметри", - йдеться у зведенні.

Також великокаліберні гармати використовувалися поблизу Опитного, Водяного, Пісок, Широкиного, Кримського.

Близько 16:00 у районі Кримського зав'язався півгодинний бій. Також активно обстрілювали позиції військових в районі Щастя - з автоматичних гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї.

Нагадаємо, що загострення ситуації на Донбасі відбувається на тлі чуток про те, що в найближчі дні - після 4 травня або вже в другій половині місяця - бойовики під якимось приводом почнуть літню кампанію і відновлять активні бойові дії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram