ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики пригрозили наступом на Донбасі

У такий спосіб Захарченко має намір убезпечити ДНР.

Бойовики пригрозили наступом на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Очільник терористичної ДНР Олександр Захарченко вкотре анонсував наступ бойовиків на підконтрольну Україні територію Донбасу, повідомляють "Новости Донбасса".

"Для гарантованого забезпечення безпеки нашої Республіки (а ми розуміємо, що із суміжних із нами територій можливі обстріли, або ці території можуть бути використані як плацдарм для початку бойових дій) нам доведеться брати ті території, які гарантовано забезпечать безпеку нашої землі", - сказав Захарченко.

Лідер бойовиків заявив, що все залежить від готовності України до діалогу. "Якщо ж вона буде і далі нас обстрілювати, то нам доведеться взяти і Харків, і всі інші міста, щоб забезпечити безпеку донецької землі", - додав він.

Водночас Захарченко заявив про готовність до переговорів із президентом України Петром Порошенком, однак він "не має наміру спілкуватися з прем'єром Арсенієм Яценюком".

Щодо виборів, то він заявив, що вибори на Донбасі пройдуть тільки за "законами" ДНР.

"У будь-якому мінському протоколі із цього приводу можна прочитати, в кожному пункті записано: за погодженням з ДНР. А узгодження буде таке: вибори за нашими законами, кордон контролюємо ми", - наголосив Захарченко.

Нагадаємо, раніше головнокомандувач силами НАТО в Європі генерал Філіп Бридлав заявив, що "проросійські сили" використовували нещодавнє затишшя на сході України для можливої підготовки до нового наступу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram