ГоловнаСуспільствоПодії

Біля музею ВВВ у Києві міліція затримала 19 осіб (оновлено)

Націоналістів відвезли в автозаку у відділення.

Фото: rbc.ua

У Києві в Меморіальному комплексі "Національний музей історії ВВВ" почався мітинг за участю близько 500 членів Комуністичної партії України, а також ветеранів.

Фото: www.rbc.ua

Водночас, як повідомляє кореспондент LB.ua, на підступах до музею люди в камуфляжній формі і спецпідрозділ "Титан" перекрили прохід сотні націоналістів.

Націоналісти намагалися пройти на територію музею, де формується колона комуністів і "тітушків" у білих кепках, повідомляє кореспондент.

Міліція не захотіла пропустити молодих людей, оскільки вони були в балаклавах. Виникла бійка.

Правоохоронці затримали понад 10 осіб, завантажили їх в автозак і повезли.

Фото: www.rbc.ua

Оновлення. За версією міліції, об 11:20 кілька десятків людей, частина з яких була в балаклавах, намагалися спровокувати бійку з комуністами на площі біля музею ВВВ.

"За вчинення протиправних дій 15 молодих чоловіків затримали і доправили у міліцію для з'ясування обставин скоєного", - йдеться в заяві прес-служби столичного ГУ МВС.

Оновлення. Згодом у міліції уточнили, що затримали і доправили в райуправління міліції 19 осіб. На правопорушників склали адміністративні протоколи за статтею "Дрібне хуліганство". Після оформлення процесуальних документів їх відпустять під особисте зобов'язання явки до суду для розгляду адміністративних матеріалів, додали в міліції.

На мітингу КПУ в Києві є лідер комуністів Петро Симоненко. За повідомленнями очевидців, він прибув у супроводі охоронців.

Фото: twitter.com/AndreyBasevich

Оновлення. Близько 13:00 мітинг прихильників КПУ біля музею ВВВ завершився. Мітингувальники поступово покидають територію музею головною алею, в напрямку Києво-Печерської лаври.

Територію музею також покинули молоді люди. Група з близько 50 осіб із національним прапором проїхала вулицею Лаврською в бік метро "Арсенальна" у супроводі міліції.

Нагадаємо, Київська держадміністрація заборонила Компартії проводити мітинги в центрі Києва 1 травня.

Раніше в київській міліції повідомили, що КПУ й Опозиційний блок подали заявки на мітинги в центрі Києва 1 і 9 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram