ГоловнаСуспільствоВійна

Блокпости біля бази "Правого сектору" в Дніпропетровській області залишилися

Солдати запевняють, що не стрілятимуть

Блокпости біля бази "Правого сектору" в Дніпропетровській області залишилися
Фото: Макс Требухов

Блокпости, встановлені біля бази "Правого сектору" в селі Великомихайлівка Покровського району Дніпропетровської області, залишаються на місцях, незважаючи на досягнуті з Генштабом домовленості.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуку написала Олена Білозерська.

"На базі 5-го окремого батальйону ДУК "Правий сектор", яка вчора була оточена підрозділами ЗСУ, пройшов черговий раунд переговорів між командуванням ДУК Правий сектор та представниками ЗСУ. Переговори пройшли у конструктивному руслі. Позиція ДУК залишилася незмінною: ми погоджуємося увійти до лав ЗСУ лише як цілісне військове з'єднання, з нашими командирами. Ми вважаємо, що для зняття напруги в питанні легалізації ДУК ПС необхідно прийняти закон про Добровольчий Український корпус, і вже виходячи з цього закону, переходити безпосередньо до розгляду технічних питань входження ДУК до лав ЗСУ", - зазначила Білозерська.

При цьому вона додала, що блокпости біля бази залишаються стояти.

"Ми розуміємо, що це є не військове, а суто політичне рішення тих, хто хоче розсварити армію з добровольчими формуваннями. Наші командири, зокрема, Дмитро Ярош, проїхалися по цих блокпостах, усі солдати і офіцери кажуть те саме: що їм наказали стояти, і вони стоять. Але щоб вони колись зробили хоч один постріл у наш бік - та боронь Боже", - розповіла член "ПС".

Нагадаємо, вчора ввечері спецпризначенці 25-ї і 95-ї бригад оточили базу "ПС" у Дніпропетровській області. Водночас з'явилася інформація про примусове роззброєння "правосеків", які воюють переважно трофейною зброєю. У результаті переговорів у Генташбі сторони домовились, що ДУК найближчим часом увійде до ЗСУ, а силового роззброєння "ПС" не буде.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram