ГоловнаСуспільствоВійна

В Україні з 10 квітня триває п'ята хвиля мобілізації

Генштаб ЗСУ не розголошував цю інформацію раніше і не називав точної чисельності тих, кого буде мобілізовано

В Україні з 10 квітня триває п'ята хвиля мобілізації
Священник кропит святой водой военную технику и военнослужащих специального подразделения <<Сармат>> перед отправкой восток на т
Фото: www.dyvys.in

В Україні триває п'ята хвиля часткової мобілізації, підготовка до якої в умовах значного напруження на Сході України розпочалася ще до закінчення четвертої, а саме 10 квітня.

Про це повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Як наголошується в повідомленні, таке рішення було прийнято з метою недопущення зниження боєздатності частин і підрозділів вітчизняного війська, створення умов для якісної підготовки призваного особового складу та проведення своєчасного звільнення військовослужбовців, яких було призвано за мобілізацією в 2014 році.

"Це дозволило провести якісне оповіщення, медичне обстеження, професійно-психологічний відбір особового складу та якісне комплектування команд відповідними фахівцями. Перших мобілізованих було направлено в навчальні підрозділи 22 квітня", - йдеться в повідомленні.

Кількість громадян, які підлягають мобілізації, визначається Генеральним штабом Збройних сил України, виходячи з обсягів, необхідних для заміни особового складу, який відслужив встановлений термін служби, і необхідності укомплектування військових структур, додали в КМУ.

"З певних причин, зумовлених інтересами державної безпеки, Генштаб ЗСУ не надавав цій інформації широкого розголосу з перших днів початку п'ятої хвилі мобілізації і не називає точної чисельності тих, кого буде мобілізовано", - підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко підписав закон, яким звільняються від військової служби за мобілізацією в особливий період студенти, аспіранти та докторанти денної форми навчання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram