ГоловнаСуспільствоПодії

Російський солдат виклав у мережу маршрут "Бука", яким збили "Боїнг"

Солдат відраховував дні до демобілізації, супроводжуючи їх фотографіями

Російський солдат виклав у мережу маршрут "Бука", яким збили "Боїнг"
Фото: EPA/UPG

Під час розвідки відкритих джерел інформації з'явилося підтвердження, що колону техніки, зокрема й ЗРК "БУК", яким збили "Боїнг-777" рейсу МН17, було доставлено на Донбас з Росії влітку 2014 року.

Про це йдеться в матеріалі-розслідуванні видання InformNapalm.

Наголошується, що перекидання російських "Буків" здійснював автомобільний підрозділ 147-й АБМО (автомобільний батальйон матеріального забезпечення) Генерального штабу збройних сил РФ - в/ч 83466, місце дислокації - Москва, Рубльовське шосе, 68.

Так, відповідні фотографії виявили в соцмережі на сторінці одного з російських солдатів-"далекобійників" цього автомобільного підрозділу.

Як зазначає видання, солдати, зазвичай, рахують дні своєї служби "як годинник" і особливо це помітно ближче до закінчення їхньої служби. Зокрема, публікуючи відлік днів до "дембелю" на своїх сторінках у соцмережах. Тому, припускають у виданні, практично під усіма фото, дати можна вважати точними.

За даними розслідування, напрям руху колони "Буків" добре визначається завдяки дорожнім знакам, зафіксованим на фото, які опубліковані в хронологічному порядку.

Як уточнює видання, "Бук" з номером 232 було помічено в місті Старий Оскол і 23 червня 2014 року користувач rokerrson виклав в Інстаграм фото з цим "Буком".

Російський солдат у свою чергу підписав фото з "Буком" "8 днів", тобто 8 днів до "дембелю", припустили у виданні.

Так, солдат підписав фото "3 світлофор - червоний", тобто вже 3 дні до "дембелю", і солдат перебуває у поїзді, прямує у свою військову частину.

2 липня 2014 року у Дмитра Зубова "дембель" ("ДМБ"), тобто військовослужбовець строкової служби, звільнений у запас, але рівно через 2 тижні один з привезених його автомобільним підрозділом "БУКів" в Україні зіб'є рейс MH17.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року в небі над Донецькою областю підтримувані Росією терористи збили "Боїнг" компанії Malaysia Airlines, що виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Літак було збито із зенітно-ракетного комплексу "Бук". Усі 298 осіб, що були на борту, загинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram