ГоловнаСуспільствоВійна

За день бойовики 11 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі

За день бойовики 11 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Сьогодні, 27 квітня у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі не припинялися збройні провокації з боку бойовиків.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

"Загалмо з півночі вздовж лінії розмежування сталося 11 обстрілів позицій українських військ, переважно з мінометів", - йдеться в повідомленні.

У Донецькій області терористи 6 разів застосовували міномети калібру 120 міліметрів, порушуючи Мінські домовленості. Під мінометний обстріл потрапили позиції сил АТО поблизу населених пунктів Невельське, Широкине, двічі - в районі Авдіївки і Опитного. "Також у Невельського противник обстрілював український опорний пункт з танка, а поблизу Авдіївки - із зенітної установки, автоматичного гранатомета і снайперської зброї", - зазначили у прес-центрі.

По позиціях українських військових поблизу селищ Піски, Широкине і Лозове бойовики також вели вогонь зі стрілецької зброї, автоматичних гранатометів і протитанкових керованих ракет.

"Після 14:00 незаконні збройні формування вдруге за останні два дні накрили артилерійським вогнем мирних жителів. Злочинці обстріляли з мінометів населений пункт Чермалик Волноваського району Донецької області", - йдеться в повідомленні.

Також у Донецькій області - переважно в районі Маріуполя - українські військові зафіксували прольоти 8 безпілотників супротивника.

У Луганській області в зазначений період обстрілів не було.

Нагадаємо, сьогодні вночі ситуація у зоні бойових дій залишалася напруженою. Бойовики 23 разі обстріляли позиції військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram