ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ повідомила про потужний обстріл Широкиного в неділю

Спостерігачі зафіксували 153 постріли з важкої зброї

ОБСЄ повідомила про потужний обстріл Широкиного в неділю
Широкино
Фото: "Азов"

У Широкиному 26 квітня стався найбільш інтенсивний обстріл від початку перемир'я.

"26 квітня СММ спостерігала обстріл поблизу Широкиного (20 км на схід від Маріуполя) і оцінює його як найінтенсивніший серед боїв, що почалися тут у середині лютого 2015 року. Протягом останніх 12:00 СММ спостерігала одиничні і безперервні серії пострілів із застосуванням стрілецької зброї, кулеметів, ручних протитанкових гранатометів і автоматичних гранатометів", - йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ станом на 19:00 26 квітня.

Протягом неділі, перебуваючи на двох сусідніх спостережних постах, розташованих від Широкиного на відстані 1,5 км на захід і 4,5 км на північний захід, спостерігачі ОБСЄ зафіксували 69 пострілів із танка, 191 постріл з 82-мм мінометів і 153 постріли зі 120-мм мінометів.

О 7:20 СММ зафіксувала два гучні вибухи, імовірно, викликані пострілами 122-мм артилерії, за 300 метрів від наглядового поста СММ на східній околиці Бердянська, контрольованого українською владою. Через це спостерігачі перемістилися до іншого спостережного поста.

Безпілотники ОБСЄ зафіксували 11 танків і 4 бронетранспортери з піхотою, які рухалися через Куликове (контролюється ДНР). Крім того, протягом останніх трьох днів БПЛА зафіксували 17 танків, 3 самохідні артилерійські установки і 60 БТР на території, контрольованій бойовиками, за 50 км на північ від Широкиного.

Нагадаємо, озброєння понад 100 мм бойовики мали відвести від лінії фронту.

Україна пропонувала демілітаризувати Широкине, проте переговори з цього питання наразі не принесли результату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram