ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО повідомив про загострення ситуації на Донбасі

Бойовики застосовують "Гради", які повинні бути відведені

25 квітня ситуація в зоні проведення антитерористичної операції дещо загострилася, повідомив у вечірньому зведенні прес-центр АТО.

Від півночі до 18:00 терористи провели 24 обстріли позицій українських військ, переважно зі стрілецької зброї і мінометів. Також бойовики знову вдалися до обстрілу позицій сил АТО і населених пунктів з реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град", які повинні бути відведені від лінії зіткнення згідно мінськими угодами від 12 лютого.

"На Донеччині з 1:10 до 1:15, а також з 2:10 до 2:20 терористи випустили, відповідно, 40 і 20 ракет по позиціях Збройних сил України поблизу села Гранітне. Окрім того, вже вдруге за останній тиждень бандформування накрили вогнем з "Градів" мирних жителів. з 2:30 до 2:35 бойовики випустили 20 ракет з системи "Град" по населеному пункту Старогнатівка Волноваського району", - заявили в прес-центрі.

З 3:20 до 3:30 біля Пісок під Донецьком відбулося бойове зіткнення з диверсійно-розвідувальною групою бойовиків. Також в районі Пісок злочинці провели чотири обстріли позицій сил АТО з мінометів калібру 120 міліметрів. Таку ж зброю російсько-терористичні війська застосували проти української армії біля селищ Гранітне, Попасна, двічі - недалеко від Авдіївки.

Масованого обстрілу з боку противника з артилерії калібру 122 міліметра зазнали наші позиції в районі населених пунктів Гранітне та Широкине.

На Луганщині обстріли не фіксувалися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram