ГоловнаСуспільствоЖиття

На засіданні Меджлісу в Криму затримали першого заступника голови

Нарімана Джеляла забрали на допит

На засіданні Меджлісу в Криму затримали першого заступника голови
Фото: Радио Свобода

Першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла співробітники Слідчого комітету Росії в Криму забрали на допит.

Про це повідомив активіст кримськотатарського руху, голова Центрвиборчкому Курултаю Заїр Смедляєв, пише "Крым.Реалии".

"Сьогодні під час засідання Меджлісу кримськотатарського народу першого заступника голови Меджлісу Нарімана Джеляла забрали на допит у слідчий комітет", - повідомив Смедляєв.

Нагадаємо, нещодавно "правоохоронці" Криму провели обшук у будинку Джеляла в селі Первомайськ Сімферопольського району.

За словами Заїра Смедляєва, останні обшук житла першого заступника голови Меджлісу є акцією залякування. Кримський активіст зазначив, що скоро в Криму почнеться нова хвиля арештів.

Як відомо, "справу кримських татар" порушено щодо подій 26 лютого 2014 року поряд з будівлею Верховної Ради Криму. Тоді в парламенті республіки відбулися сутички між проросійськими активістами та прихильниками нової української влади, серед яких були і кримські татари. За цим подіями порушено кримінальну справу, фігурантів якої звинувачують в участі або організації масових заворушень.

Зараз фігурантами справи є сім кримських татар, шестеро з них заарештовані. Слідчі вважають, що в сутичках брали участь або їх організовували тільки кримські татари.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram