ГоловнаСуспільствоПодії

Корбана звинуватили у захопленні Дніпропетровського окружного адмінсуду

Суддю змусили написати самовідвід у справі Романенка

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду В'ячеслав Степаненко заявив, що понад 500 "бойовиків" під керівництвом помічника Геннадія Корбана Олексія Салкоча захопили будівлю суду.

Як повідомляє РБК-Україна, невідомі люди в камуфляжі виламали двері і заблокували Степаненка в залі засідань, змусивши його написати самовідвід у справі щодо відновлення на посаді в. о. мера міста Максима Романенка.

Фото: rbc.ua

"Я вас дуже прошу, є політичні протистояння, але поводьмося так, щоб потім ми могли мирно жити в одній країні, в одному місті. Будьмо людьми насамперед. На жаль, контроль над ситуацією я зараз не можу утримувати. Це ганебно", - сказав Степаненко.

Фото: rbc.ua

"Незважаючи на звільнення Президентом Коломойського і Корбана, останній намагається продовжувати керувати містом, маючи керованого секретаря міськради, і чинити тиск на правоохоронні органи та нового губернатора Валентина Резніченка. Але закон має бути сильнішим, беззаконню Корбана має бути покладено край", - цитує видання також члена колегії адвокатів Олега Бабича.

Нагадаємо, що 4 березня Романенка було усунуто з посади. До цього для чинення тиску на самого Романенка викрали прямо з двору облдержадміністрації після розмови з Корбаном начальника юридичного департаменту міськради Олександр Величка, якого дев'ять днів незаконно утримували і катували.

Служба безпеки України проводить розслідування за вказаними фактами, а також за фактами фінансування колишнім керівництвом Дніпропетровської ОДА злочинного угруповання, яке вбило офіцера СБУ. Голова СБУ Валентин Наливайченко також повідомив, що Корбан і ще один фігурант цієї справи - заступник Коломойського Святослав Олійник - чинили тиск на слідство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram