ГоловнаСуспільствоВійна

У Києві затримали жінку з вибухівкою

На запитання міліціонерів жінка відповіла, що отримала "посилку" від чоловіка-військовослужбовця

У Києві затримали жінку з вибухівкою
Фото: mvs.gov.ua

Співробітники Святошинського районного управління МВС Києва вилучили у 33-річної киянки цілий арсенал вибухових речовин.

Про це повідомляє офіційний сайт ГУ МВС України в Києві.

Оперативники відпрацьовували інформацію про незаконне зберігання вибухівки. У поле зору правоохоронців потрапила місцева мешканка. Її затримали з картонною коробкою в руках. На запитання міліціонерів жінка відповіла, що "посилку" з речами відправив її цивільний чоловік, військовослужбовець.

"Жінку запросили в міліцію, де при понятих і фахівцях вибухотехнічної служби ГУ МВС України в місті Києві оглянули вміст коробки. У посилці правоохоронці виявили 4 тротилові шашки, 8 бікфордових шнурів, 9 металевих підривників (запалів), 5 упаковок з патронами калібру 9 мм. Навіщо співмешканець прислав їй такі подарунки, жінка пояснити не змогла. Предмети, заборонені у вільному обігу, вилучили", - йдеться в повідомленні.

Фото: mvs.gov.ua

Керівник Святошинського районного управління міліції столиці Ігор Кучма розповів, що все вилучене скеровано на дослідження в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при ГУ МВС у Києві.

Правоохоронці перевіряють інформацію про причетність 37-річного військовослужбовця до пересилання пакета і з'ясовують усі обставини.

Фото: mvs.gov.ua

Відкрито кримінальне провадження, передбачене ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, раніше біля будівлі центрального залізничного вокзалу в Києві знайшли бойові патрони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram