ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ: сепаратисти готують створення "Одеської республіки" до 2 травня

Правоохоронці готуються протистояти усім можливим викликам

СБУ: сепаратисти готують створення "Одеської республіки" до 2 травня
Архивное фото
Фото: youtube.com

Служба безпеки України заявляє про наміри проросійських сил дестабілізувати ситуацію в Одесі під час річниці подій, які сталися у місті 2 травня 2014 року з метою створення "Одеської республіки".

Про це повідомив начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк.

"Напередодні річниці подій, що сталися 2 травня минулого року в Одесі, для стримування ситуації в регіоні доведеться докласти більше зусиль. Ми розуміємо, що проросійські сили хочуть цю річницю використати для того, щоб дестабілізувати ситуацію в місті з єдиною метою - створити ще одну "республіку". Ми запевняємо, і нехай це почують всі - нічого в них не вийде!" - сказав Вовк.

Він зазначив, що СБУ розробила план дій із забезпечення безпеки, особливо напередодні, у день та після 2 травня.

"Ми повинні бути готові до всього і вже зараз направили у багато міст групи для вивчення ситуації, моніторингу та попередження підготовок до скоєння будь-яких акцій, спрямованих проти життя і здоров'я громадян", - додав Вовк.

Він упевнений, що СБУ та інші правоохоронці зможуть протистояти усім можливим викликам.

Нагадаємо, 9 квітня співробітники СБУ викрили та ліквідували диверсійну групу, яка діяла в інтересах Російської Федерації за завданням представників терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР". Метою діяльності групи було силове захоплення влади і створення "Одеської народної республіки". Також група планувала відокремити південь області шляхом підривання мостів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram