ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ не бачить сенсу збільшувати кількість спостерігачів в Україні

В організації пояснили, що спостерігачі не мають доступу до всіх територій

ОБСЄ не бачить сенсу збільшувати кількість спостерігачів в Україні

Спостерігачі ОБСЄ не бачать значного сенсу у збільшенні кількості своїх військ, адже вони все одно не мають доступу до всіх районів конфлікту на Донбасі.

Про це заявив голова спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан на брифінгу у Відні, пише Укрінформ.

"Тільки якщо у СММ буде повний доступ до всіх частин Східної України, включаючи території, які зараз непідконтрольні уряду, і всіх районів уздовж українського-російського держкордону, вона матиме можливість повноцінно використовувати збільшення кількості персоналу. Адже поки доступу не буде, здатність моніторити дотримання Мінських домовленостей не покращиться навіть за умови збільшення кількості спостерігачів", - заявив Апакан.

Голова місії повідомив, що вона не може верифікувати відведення озброєнь через те, що з моменту початку відведення важких озброєнь СММ сторони лише частково надали необхідну інформацію про те, які саме було відведено і де розташовано.

Апакан закликав усі сторони демонструвати максимальну стриманість і подвоїти зусилля для політичного вирішення конфлікту, зазначивши, що "перемир'я залишається крихким, а становище місцевого населення - важким".

Нагадаємо, в березні країни-члени ОБСЄ вирішили подвоїти кількість співробітників СММ в Україні до тисячі осіб з 429, з яких 331 працює безпосередньо на Сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram