ГоловнаСуспільствоЖиття

Свідки підтвердили, що Штепа закликала допомагати "ополченцям"

Екс-мер Слов'янська знала про захоплення міста, але не вжила жодних заходів, розповіли очевидці

Свідки підтвердили, що Штепа закликала допомагати "ополченцям"
Фото: news.rambler.ru

Червонозаводський райсуд міста Харкова переніс розгляд справи проти екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, обвинуваченої у сепаратизмі, на 19 травня через неявку свідків.

Про це повідомила представник держобвинувачення Олена Кравченко, передає Укрінформ.

"Свідчення дали два свідки сторони обвинувачення, в тому числі, один - не заявлений раніше, але закон це допускає. Всього на двох засіданнях, включаючи попереднє, свідчення дали чотири свідки звинувачення, а всього їх заявлено десять. На жаль, не всі можуть приїхати. Вважаю, що, хоча слухання перенесено, справа рухається", - зазначила Кравченко.

На сьогоднішньому засіданні обидва свідки дали свідчення проти Штепи, стверджуючи, що вона знала про захоплення міста, але не вжила жодних заходів, закликала громадян надавати допомогу "ополченцям" і піддали сумніву факт її перебування в полоні.

У свою чергу Штепа одного свідка назвала спільником Гіркіна, а іншого звинуватила в "особистій" помсті.

Нагадаємо, Штепу затримали 11 липня 2014 року за підозрою в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей, і створення терористичної групи. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти в Слов'янськ під загрозою терористів, і що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблено "під дулом автомата".

Екс-меру Слов'янська, що перебуває в Харківському СІЗО, загрожує довічний термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram