ГоловнаСуспільствоВійна

У Пісках щонайменше троє поранених після мінометного обстрілу (ОНОВЛЕНО)

У середу бойовики знову обстріляли позиції українських військових зі зброї, забороненої відповідно до Мінських домовленостей.

Троє бійців поранені в Пісках в результаті чергового мінометного обстрілу з боку бойовиків. Про це LB.ua повідомила волонтер ГО «Крила Дніпра» Ольга Голубєва, яка допомагає кільком підрозділам 93-ї ОМБр.

Один з поранених - військовослужбовець 7-ї роти 93-ї бригади з позивним Калина, він отримав осколкові поранення ніг та обличчя, переказала слова військових Голубєва. За її даними, біля бійця вибухнула міна забороненого калібру

120 мм.

Осколком міни поранено бійця 7-ї роти
Фото: facebook.com/yashka.tsygankov
Осколком міни поранено бійця 7-ї роти

«Через 10 хвилин - ще двоє поранених на сусідній позиції», - додала Голубєва.

Усіх постраждалих госпіталізували в лікарню ім. Мечникова у Дніпропетровську.

Тим часом

hromadske.tv із посиланням на бійців 93-ї бригади повідомило про чотирьох поранених.

"У результаті обстрілу поранено чотирьох військовослужбовців. Зараз одного з поранених бійців оперують", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо,

за три дні після великодніх свят у 93-й ОМБр 13 поранених і 1 загиблий, згодом від міни загинув ще один боєць цього підрозділу.

Волонтерська організація "Крила Дніпра" просить допомогти бійцям 7-ї роти 93-ї бригади в Пісках. Потрібна велика кількість таких речей: форма, наколінники, розвантаження, тактичні окуляри, літні камуфльовані балаклави, берці, ліхтарики на чоло, рації і білизна (труси, шкарпетки). Також потрібна техніка: активні навушники для РПГ, автомобіль, 3 біноклі, коліматорні приціли, планки для коліматорів, оптика на СВД і тепловізор.

Допомогу можна переказувати на карту ПриватБанку 5168 7572 6034 4256, Новикова Валерія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram