ГоловнаСуспільствоВійна

Жителі Маріуполя просять Порошенка залишити військових у Широкиному

Залишити Широкине - значить поставити під удар півмільйонний український Маріуполь, вважають мешканці міста

Жителі Маріуполя просять Порошенка залишити військових у Широкиному
Широкино вблизи Мариуполя
Фото: uainfo.org

Жителі Маріуполя просять Президента України відмовитися від ідеї демілітаризації села Широкине.

Про це йдеться у зверненні штабу громадського об`єднання "Оборона Маріуполя" до Президента, секретаря РНБО, міністра оборони і начальника Генштабу.

Жителі Маріуполя стурбовані інформацією про можливу "демілітаризацію" Широкиного і відведення з цього населеного пункту Збройних сил України.

"На території Широкиного розташована стратегічна висота, яку захисники Маріуполя відбили в агресора і на якій бойовики не мають перебувати згідно з Мінськими угодами", - наголошується у зверненні.

"Раніше з цієї вогневої точки неодноразово вівся артилерійський обстріл нашого міста. Саме з позицій на лінії Широкине - Комінтернове терористи ДНР атакували житловий мікрорайон "Східний" 24 січня цього року", - йдеться в заяві.

Жителі нагадали, що внаслідок згаданого теракту 31 осіб було вбито і понад 120 отримали поранення.

"Вважаємо, що залишити Широкине сьогодні - означає поставити під удар півмільйонний український Маріуполь. Це також створить небезпечний прецедент для ворога і стане передумовою для подальшої ескалації насильства і наступальних дій на нашу країну. Здати Широкине - значить відкрити ворота в усю Україну", - підкреслюється в заяві.

"Залишати село під контролем ОБСЄ також не є розумним, оскільки, не володіючи засобами збройного захисту, європейські спостерігачі не зможуть чинити ніякого опору агресору. Тим більше, вони ніяк не зможуть виправити жахливу гуманітарну ситуацію в практично зруйнованому Широкиному", - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, 16 квітня в штабі АТО заявили про початок демілітаризації Широкиного під контролем ОБСЄ. Полк "Азов" виступив проти демілітаризації селища.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram