ГоловнаСуспільствоЖиття

Кримський суд вимагає від активіста Майдану довести факти тортур у СІЗО

Водночас суд відмовляється викликати свідків тортур, попросити особисту справу та медичну документацію із СІЗО, зазначив адвокат.

Кримський суд вимагає від активіста Майдану довести факти тортур у СІЗО
Александр Костенко
Фото: krymr.com

У суд у справі активіста Євромайдану Олександра Костенка подано підроблену заяву про відвід адвоката.

Про це повідомив у Facebook адвокат Дмитро Сотников.

«Ви бачите перед собою процесуальний документ. Заява про відвід адвокату. Сьогодні цей документ надійшов із СІЗО-1 м. Сімферополя до Київського районного суду м. Сімферополя. Цей документ є 100% підробкою», - пише Сотников.

Підсудний його ніколи не писав, попри це, суд відмовився встановити, хто зробив цю підробку.

«Суддя Можелянський В.А. вважає, що якщо цей папір не задоволений ним, то й проводити перевірку: як хтось від імені підсудного із супровідним листом СІЗО-1 зміг передати цей документ до суду, не потрібно», - написав адвокат.

Крім того, Сотников розповів, що під час сьогоднішніх слухань суд відмовився виключати зі справи докази, отримані під тортурами, вимагаючи «довести факти катувань».

«Проте викликати свідків тортур, зазначених захистом, попросити особисту справу, з якої видно, кого допускають до обвинувачуваного, а також медичну документацію із СІЗО, суд також відмовляється», - розповів Сотников.

Насамкінець декларований потерпілий у суд не з'явився.

«Потерпілий «беркутівець» продовжує переховуватися від суду. Чи побачимо ми його завтра - це головна інтрига нового дня», - зазначив адвокат Дмитро Сотников.

Щодо звинувачень на адресу Костенка про нібито завдані тілесні ушкодження співробітникові «Беркута», то суд не має необхідних доказів цього, заявив Сотников.

«Самої цегли, яку жбурнули у співробітника «Беркута», не існує, і неможливо подивитися відбитки пальців. Якихось підтверджень на потерпілому судово-медична експертиза не встановила», - цитує Сотникова «Крым Медиа».

На його думку, справа Костенка має політичний характер, «як і всі справи, так чи інакше пов'язані з подіями в Україні».

Нагадаємо, активіста кримського Євромайдану Олександра Костенка заарештували в Криму 8 лютого. «Прокуратура» Криму відкрила кримінальну справу за фактом «нападу» активіста Євромайдану на співробітника кримського «Беркута».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram