ГоловнаСуспільствоВійна

"Армії потрібні очі". Волонтери зняли ролик про потреби армії в нічний оптиці

"Рік країна купувала шоломи, броніки, возила їжу і воду, але хлопці воювали наосліп"

Прилади нічного бачення і тепловізори сьогодні стали основною потребою української армії. Про це повідомляє волонтерський рух "Повернись живим", який представив у фейсбуці ролик про кампанію закупівлі оптичних приладів для військових.

"Рік країна купувала каски, броніки, возила їжу і воду, але хлопці воювали наосліп. Ніч надходила - і їх убивали впритул і в спину. Ми кричали, що мішком картоплі у війні не перемогти. І тепер наш крик почують усі, до кого можна достукатися. Зараз знову підростає «зеленка» і зростає число стрілецьких боїв на лінії фронту. Знову тепловізори виходять на перший план і рятують комусь синів, чоловіків і батьків", - зазначають волонтери.

Волонтери закликають поширити це відео якомога активніше. "Якщо цей ролик набере мільйон переглядів - ми зможемо створити критичну масу і переломити ситуацію з приладами нічного і тепловізійного бачення на фронті, врятувати сотні життів і наблизити перемогу, щоб повернутися в мирну та рідну країну. І забути назавжди про війну", - заявили волонтери.

Нагадаємо, що 238 приладів нічного бачення Україні пообіцяла Канада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram