ГоловнаСуспільствоВійна

У Криму затримали представника контактної групи з прав людини

У будинку затриманого в Ялті проведуть обшук

У Криму затримали представника контактної групи з прав людини

Сьогодні вранці в анексованому Криму затримали представника Контактної групи з прав людини Еміра-Усейна Куку.

Про це "Крым.Реалии" повідомив перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял.

За його інформацією, правоохоронці мають намір проводити обшук у будинку затриманого в Ялті, куди вони зараз прямують разом з Еміром-Усейном Куку.

Як розповіли представники Меджлісу, брати Еміра-Усейна Куку під час його затримання спробували зафіксувати все, що відбувалося. Однак люди в камуфляжній формі не дозволили їм це зробити. При цьому одному з братів заподіяли тілесних ушкоджень. Причина цього затримання поки що невідома.

Колеги Еміра-Усейна Куку з Контактної групи, зокрема Маммет Мамбетов, також підтверджують його затримання.

"Сьогодні о 8:25 ранку дорогою на роботу затримали представника Контактної групи з прав людини в Ялтинському регіоні Еміра-Усейна Куку. Зараз його доправили додому в місто Ялта, де мають намір проводити обшук", - написав Мамбетов у Фейсбуці.

Контактну групу з прав людини створили в Криму при Раді міністрів восени 2014 року, щоб координувати пошук зниклих кримських татар.

Нагадаємо, одним з останніх затриманих і надалі заарештованих у Криму став Алі Асанов, якого притягують у рамках "справи 26 лютого" як обвинуваченого у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 212 Кримінального кодексу РФ (участь у масових заворушеннях "). 17 квітня Київський районний суд Сімферополя обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram