ГоловнаСуспільствоВійна

У Луганську й околицях зосереджено до 10 тис. бойовиків, - Тимчук

Терористи проводять активну доукомплектацію і ротацію "особового складу"

У Луганську й околицях зосереджено до 10 тис. бойовиків, - Тимчук
Фото: zik.ua

Луганськ нині перетворено терористами на один великий військовий табір. Зараз у цьому населеному пункті дислоковано 6 великих окремих формувань загальною чисельністю 5,5-6 тис. осіб.

Про це повідомив керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук у Фейсбуці.

За його словами, у складі формувань бойовиків - і військовослужбовці РФ, замасковані "під ополчення", російські найманці, і місцеві бойовики.

"Ще близько 3 тис. російських військовослужбовців, найманців із РФ і бойовиків "ЛНР" зафіксовано в селищах поблизу Луганська (в основному - в Кам'янобрідському районі та в районі, прилеглому до Станиці Луганської). На південь від Луганська зауважено скупчення артилерії терористів", - зазначив Тимчук.

За його словами, протягом доби зафіксовано переміщення 38 транспортних одиниць, які перевозили матеріально-технічні ресурси з Росії для потреб бойовиків, зокрема паливозаправники й автомобілі зі спеціальним обладнанням.

"На перегоні між Алчевськом і Стахановим зафіксовано колону із 6 армійських вантажівок, 2 спецавтомобілів і 1 автобуса із затемненим склом у супроводі 1 УАЗ-469 і 2 БТР-80. У районі Красного Луча в напрямку на Фащіївку та Дебальцеве зафіксовано пересування 4 критих вантажних автомобілів у супроводі 1 БМП-2. Колона з 8 армійських вантажівок проїхала через Куйбишевський район Донецька на північ у бік н.п. Ясиновата. Через Вуглегірськ на Горлівку проїхала колона бронетехніки (1 КШМ, 8 танків, 2 БМП-1, 3 БТР-80 і 1 БТР-70)", - йдеться в повідомленні.

У районі Лутугиного на місцеву перевалочну базу бойової техніки прибула з РФ чергова партія БТР (12 одиниць) для комплектування нової батальйонно-тактичної групи. Також із цієї бази готуються до перебазування на північний напрямок 6 танків (3 із них - Т-72Б3).

У промзоні Донецька бойовики ліквідують свою тимчасову базу для техобслуговування та ремонту бронетехніки. Керівництво терористів вирішило перенести її в бік Макіївки, подалі від "лінії фронту". "Всього на ділянці між Мар'їнкою й Авдіївкою на сьогодні терористи зосередили до 50 танків різних типів і модифікацій (з них до 12 одиниць у небойовому стані, на різних стадіях ремонту)", - зазначив Тимчук.

Нагадаємо, прес-центр антитерористичної операції констатує зниження бойової активності терористів. За даними прес-центру, за ніч терористи порушили режим тиші 6 разів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram