ГоловнаСуспільствоВійна

Військові встановлять пост спостереження біля Пісків

Місії ОБСЄ запропонували встановити веб-камери в районі Авдіївки

Військові встановлять пост спостереження біля Пісків
Фото: facebook.com/ato.news

У районі Пісків біля Донецька мають встановити додатковий український пост спостереження за дотриманням режиму тиші.

Як повідомляє прес-центр АТО, напередодні українські військові з українсько-російського центру контролю та координації припинення вогню (СЦКК) разом з інспекторами ОБСЄ їздили в район Авдіївки, Пісків, Опитного і Тоненького в околицях Донецька.

Українські військові з СЦКК запропонували ОБСЄ встановити веб-камери в районі Авдіївки.

"Крім цього, для здійснення більш ефективного моніторингу режиму припинення вогню ухвалено рішення про встановлення у районі населеного пункту Піски додаткового поста спостереження української сторони", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 14 квітня відбулася відеоконференція учасників Тристоронньої контактної групи з представниками так званих "ДНР" та "ЛНР". На ній Україна запропонувала низку заходів для того, щоб на Донбасі дотримувався режим тиші. Серед них - розміщення десяти постійно діючих пунктів моніторингу режиму припинення вогню. Передбачається, що на цих пунктах будуть українські та російські офіцери з СЦКК, а також представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Перші такі пункти було запропоновано розгорнуті в найбільш проблемних точках - у Донецькому аеропорту і Широкиному.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram