ГоловнаСуспільствоПодії

У Криму напали на українського активіста

Українця вдарили пляшкою по голові, назвавши бандерівцем

У Криму напали на українського активіста
Леонид Кузьмин
Фото: facebook.com

У Криму здійснено напад на українського активіста Леоніда Кузьміна, передає ІА "Укрінформ" з посиланням на сторінку Кузьміна в мережі facebook.

"Сьогодні ввечері, коли я повертався додому, на мене було здійснено напад групи молодиків з політичних мотивів, нібито я належу до "Правого сектору", - написав активіст у соцмережі.

Як повідомили в Кримській польовий місії з прав людини, увечері 17 квітня Леоніда Кузьміна зупинив його колишній учень. У цей час молодий чоловік, що стояв поряд, упізнав активіста і назвав його бандерівцем.

"Постаравшись уникнути конфлікту, він (Кузьмін) повернувся до них спиною, але його вдарили пляшкою по голові. Потім нападники кілька разів копнули його і втекли. У травмпункті Кузьміну діагностували струс головного мозку", - повідомили правозахисники.

За словами друзів Кузьміна, лікарям довелося зашивати розбиту пляшкою голову.

Як повідомляє агентство, у березні 2015 року активістів Леоніда Кузьміна, Вельдара Шукурджієва та Олександра Кравченка було затримано після мітингу в Сімферополі за використання української символіки на заході, присвяченому дню народження Шевченка. Суд призначив їм громадські роботи на 48 годин. Крім того, Кузьміна змусили залишити роботу вчителя історії в одній із сімферопольських шкіл.

Нагадаємо, раніше суд заарештував кримського татарина Асанова до червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram